Η ποικιλία των υφασμάτων και οι ιδιαιτερότητές τους διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο για τον καθένα μας και τις ανάγκες που έχουμε. Το κάθε ύφασμα έχει τα πλεονεκτήματα του. Είναι σημαντικό να ενημερωθούμε σχετικά με αυτά και τις διαφορές τους, ώστε να επωφεληθούμε μακροπρόθεσμα από τις επιλογές μας. 

Βισκόζη 

Η Βισκόζη είναι ένα είδος υφάσματος που χρησιμοποιείται για την παραγωγή διάφορων ενδυμάτων. Πρόκειται για μια φυτική πρώτη ύλη η οποία ταυτίζεται με το
μετάξι. Καθώς είναι ένα ιδιαίτερο ύφασμα, απαιτεί φροντίδα και προσοχή κατά το πλύσιμο και το σιδέρωμα.

Χαρίζει δροσερές νότες και είναι μαλακό στην αφή του. 

Bamboo :
Το ύφασμα από Bamboo έχει αντιστατικές ιδιότητες και ως αποτέλεσμα δεν συλλέγει σκόνη ή ακάρεα. Βασικό του πλεονέκτημα είναι πως είναι υποαλλεργικό και αντιβακτηριακό, καθιστώντας το ανθεκτικό σε οσμές και μούχλα.

Επιπρόσθετα, είναι μονωτικό και διατηρεί το σώμα δροσερό το καλοκαίρι και πιο ζεστό τον χειμώνα  

Modal :

Ένα άλλο ευρέως γνωστό ύφασμα είναι το Modal το οποίο είναι μία φυτική ίνα που παράγεται με τεχνητό τρόπο από την κυτταρίνη των φυτών. Το ύφασμα από Modal είναι πιο απορροφητικό από το βαμβάκι και εξαιρετικά απαλό, σχεδόν σαν μετάξι.

Έχει μεγάλη ελαστικότητα και γι’ αυτό χρησιμοποιείται στην παραγωγή εσωρούχων. Καθώς είναι ένα ύφασμα με πολύ καλή ποιότητα, ως επακόλουθο έρχεται το βασικό του πλεονέκτημα πως είναι αρκετά ανθεκτικό στο πλύσιμο. 

Βαμβάκι :
 

  Το Βαμβάκι είναι η πιο διαδεδομένη φυτική ίνα. Απορροφά τον ιδρώτα λόγω του ιδιαίτερου χαρακτηριστικού του  να δεσμεύει την  υγρασία.  Οι βαμβακερές πυτζάμες  και τα εσώρουχα προσδίδουν άνεση και ανάλαφρους ύπνους με νότες ξεκούρασης.

Είναι υποαλλεργικά και αρκετά ευεργετικά για ανθρώπους με αλλεργίες.

Στο κατάστημα μας θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα είδη υφασμάτων.


Το kalimeratzis-underwear προτείνει :